Ben jij nog blij?

Hoe vaak ga jij uit eten? Koop je nieuwe kleren? Of ga je met de auto voor de APK? De kans is groot dat het met enige regelmaat gebeurt. Maar hoe zit het eigenlijk met onze mentale gesteldheid? Hoe vaak checken we of we nog blij worden van onze baan? Onze relaties? En de persoonlijke doelen waar we dagelijks aan werken? De kans is groot dat je dit regelmatig vergeet. Terwijl het minstens zo belangrijk is als een bezoekje aan de tandarts, de garage of het winkelcentrum.

Vertragen en vragen

De meeste vrouwen vragen niet snel om hulp. We doen de dingen graag zelf. We zijn zo druk om ervoor te zorgen dat alles draait, waardoor we niet toekomen om in te voelen bij onze innerlijke wereld. Ik kan me natuurlijk goed voorstellen dat je in de waan van de dag niet de ruimte voelt om stil te staan bij hoe blij je nog wordt van de persoonlijke doelen waar je aan werkt. Om de juiste vragen te stellen is het belangrijk om te vertragen. Neem de tijd om bij jezelf in te checken. En vraag jezelf eens af: Welke verlangens heb ik? Wanneer heb ik voor het laatst voor mezelf gekozen? Wat doe ik op dit moment aan zelfliefde?

Vergeet jezelf niet

Net als dat je een nieuwe afspraak met je tandarts maakt, kan het lonen om deze afspraak met jezelf in je agenda te zetten. Misschien zelfs op dezelfde dag als dat je naar de tandarts gaat! Maak er een gewoonte van om periodiek bij jezelf te onderzoeken of je écht aan je dromen werkt, of slechts hard werkt voor anderen. De kans is namelijk groot dat jouw dromen met jou meegroeien. Die droom van een paar jaar geleden is misschien niet meer waar je op dit moment vrolijk van wordt.

Doe het zelf, maar niet alleen

Het kan natuurlijk ook helpen om deze check-up samen met een coach te doen. Zo ben je er zeker van dat er tijd en hulp is om te vertragen, en creëer je ruimte voor het stellen van de juiste vragen. Kun jij nog wel wat hulp gebruiken omdat je na het lezen van deze blog toch benieuwd bent naar wat jouw binnenwereld verlangt? Stuur me dan een bericht of maak een afspraak via mijn contactpagina. Ik denk graag met je mee!

Deel dit artikel