Het is voor veel carrièrevrouwen en ondernemende vrouwen een bekend scenario: Jezelf regelmatig horen zeggen dat je druk, druk, druk bent, terwijl je dagelijks besluit dat je écht meer aan zelfzorg wilt doen. Verlangen naar meer me-time, maar ondertussen steeds andere dingen prioriteit geven. Die yoga en meditatie app downloaden, maar niet openen. Goede voornemens en verlangens, maar geen verandering. In deze blog deel ik waarom het zo lastig is om in beweging te komen en welke eerste stap je kunt zetten om het toch te doen.
Pijn of perspectief
Er zijn eigenlijk maar twee redenen waarom we in beweging komen: pijn of perspectief. Oftewel: concluderen dat je zo ontevreden bent over de huidige situatie of zo’n geweldig ander scenario zien dat je niet anders kunt als in beweging komen. Verandering komt dus pas op gang op het moment dat je de juiste motivatie hebt. Kom jij maar niet in beweging? Dan kun je je afvragen welke overtuiging of gedragingen jij hebt die jou ervan weerhouden om te veranderen.
Wat doe jij voor jouw doel
Als je geen duidelijk doel voor ogen hebt, is het moeilijk om in beweging te komen. Als je ervan overtuigd bent dat je hard moet werken om jouw plek in de wereld te verdienen, is het moeilijk om jezelf de ontspanning, rust en me-time te geven waar je zo naar verlangt. Vraag je dus eens af: ‘Waar moet jij afscheid van nemen om jouw gewenste leven te bereiken?’ Pas als je afscheid neemt van de gewoonten en gedachten die ervoor zorgen dat je doet wat je altijd deed, wordt het mogelijk om te bewegen naar datgene wat je eigenlijk wilt.
Moeite met motivatie
Het kan lastig zijn om jouw eigen belemmerende gedachten en gedragingen onder ogen te zien. Misschien vind je het lastig om er tijd voor te maken, of om simpelweg te ontdekken welke obstakels er nu werkelijk zijn. Een ander perspectief kan helpen om de situatie te verhelderen. Dus voel jij al enige tijd een onrust die je wilt onderzoeken? Plan dan via mijn website een ‘explore the change’ gesprek in. Ik denk graag met je mee over jouw motivatie, doelen, pijn en perspectieven om ervoor te zorgen dat ook jij in beweging komt. Wil je meer weten over duurzaam veranderen? Hou dan de komende blogs in de serie ‘het nieuwe gedrag’ in de gaten.